2019 YILI ERASMUS+ KONSORSİYUMLARI HİBE DAĞITIM SONUÇLARI TÜRKİYE ULUSAL AJANSI TARAFINDAN İLAN EDİLDİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi koordinatörlüğünde Afyon Kocatepe Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi’nin akademik ortakları, Manisa Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Ticaret Odası, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Teknokent, Yunus Emre Enstitüsü ve Twin Arge Ltd. Şti’nin de üniversite dışı ortakları oluşturduğu Avrupa Staj Fırsatları (European Placement Opportnities – EPO) konsorsiyumu, Ulusal Ajans tarafından 3 yıllığına akredite edilerek, personel ders verme, personel eğitim alma ve öğrenci staj hareketliliklerinde kullanılmak üzere hibe almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından özel olarak başvurusu yapılan EPO konsorsiyumu bütçe açısından 7. Sırada olup; Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye Ulusal Ajansına konsorsiyum faaliyetleri için toplamda 134,050.00 avro almaya hak kazanmıştır.

Bu hibe ile birlikte, 40 öğrencinin Avrupa Birliği ülkelerinde staj hareketliliği gerçekleştirmesine, 47 akademik ve idari personelin de ders verme ve eğitim alma hareketliliğinde bulunmasına imkân sağlanmış olacaktır. Konsorsiyum kapsamında gerçekleştirilecek hareketlilikler için 2020 yılı ilkbahar aylarında ilana çıkılması planlanmakta olup detaylar ilerleyen günlerde yayımlanacaktır.

• Erasmus+
  • Bologna Süreci