ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) PROJE BAŞVURU SONUÇLARI ULUSAL AJANS TARAFINDAN İLAN EDİLDİ

2019 dönemi Erasmus+ Ana Eylem 1 - Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Öğrenci ve Personel Hareketliliği - Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamındaki (KA107) proje başvuru sonuçları Ulusal Ajans tarafından ilan edildi.

Erasmus+ Programı Uluslararası Kredi Hareketliliği üniversitelerin yalnızca Avrupa Birliği Erasmus Program ülkelerine yönelik değil, tüm dünya ülkelerine yönelik hareketliliklerine imkan sağlayan bir proje türü olup, Türkiye'de yalnızca Erasmus Koordinatörlüğünün özel çabası ile hazırlanmıştır. Erasmus Koordinatörlüğünün 2019 yılı Şubat ayında başvuruda bulunduğu ve 36 ay süreliğine kabul edilen 2019-1-TR01-KA107-073710 sayılı proje için Üniversitemiz 182.980 Avro bütçe almaya hak kazandı. Türkiye'deki yüksek öğretim kurumlarından yalnızca 54'ü Uluslararası Kredi Hareketliliği Projesi için Erasmus Programından yararlanmaya hak kazanmıştır. Bu kapsamda Üniversitemiz önümüzdeki akademik yılında Azerbaycan, Cezayir, Kosova, Kenya ve Tunus ülkeleri ile öğrenci ve personel hareketlilikleri gerçekleştirecektir.  Türkiye Ulusal Ajansına başvurusu sunulan 98 Projeden, 54 proje kabul edilmiş olup Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda yazılan ve yüksek puanla ve bütçe ile kabul edilen proje kapsamında her ülke için ayrı bir bütçe yer almaktadır. Bu kapsamda 182.980 Avronun;  35.190 Avro'su Kosova; 9.250 Avro’su Azerbaycan, 23.210 Avro’su Tunus,  59.870 Avro’su Cezayir ve 35.460 Avro’su Kenya ile personel ve öğrenci hareketlilikleri gerçekleştirmek üzere kullanılacaktır.

• Erasmus+
  • Bologna Süreci